När den kommande cykelturen är på ingång kan det vara dags att tänka om. Ifall man inte tidigare har burit hjälm eller helt enkelt känner att ens gamla börjar bli lite utsliten är det god tid att införskaffa sig en ny. Självfallet är det av yttersta vikt att hela familjen är skyddad, och hur gammal man än är ska man inte säga nej till en hjälm.

Om det skulle vara så att man faller av cykeln kan man i de mest skonsamma fallen få ett blåmärke på huvudet och i de allvarligare fallen behöva utstå hjärnskakning eller svårare hjärnskador. Genom att göra någonting så lätt som att ta på sig en hjälm kan man undvika den större delen av dessa skador. Det finns alltså ingen tid att förlora. Satsa på en hjälm redan idag!

Köp en hjälm hos några som bryr sig

De verkliga experterna när det kommer till hjälmar är utan tvivel Ecykelhjälm. Detta är en webbutik som specialiserar sig på hjälmar. I deras utbud finns allt som man kan tänka sig för de som vill vara skyddade under sina cykelturer. När man besöker deras sida kan man snabbt och enkelt välja mellan kvinna, man eller barn. Under dessa flikar finner man just de hjälmarna som man är ute efter.

Experterna som arbetar hos Ecykelhjälm hjälper självfallet gärna till att svara på alla typer av funderingar och frågor som man kanske har kring hjälmar. Man ska därför inte tveka att ta kontakt med dem under deras öppettider om man under över någonting hjälm-relaterat.

Hjälmar till ens barn

Om man tar en titt under barn-fliken märker man snart att det inte är några svårigheter att hitta en hjälm som passar ens son eller dotter som handen i handsken. Ecykelhjälm erbjuder nämligen en hjälpsam lista som förklarar för en exakt vilken typ av hjälm som ens barn behöver baserat på ålder. Den här listan ser ut såsom följande:

  • Om ens barn är sex till nio månader gammal behöver han eller hon en hjälm som har storleken 46 cm.
  • Om ens barn är mellan nio månader och ett år behöver han eller hon en hjälm som har storleken 48 cm.
  • Om ens barn är mellan ett och två år behöver han eller hon en hjälm som har storleken 50 cm.
  • Om ens barn är mellan två till fem år behöver han eller hon en hjälm som har storleken 52 cm.
  • Om ens barn är mellan fem och sju år behöver han eller hon en hjälm som har storleken 54 cm.
  • Om ens barn är mellan sju till nio år behöver han eller hon en hjälm som har storleken 56 cm.
  • Därefter kan barnet börja använda en vuxenhjälm istället för en barnhjälm.