För att vara helt säker på att ens nya valp får den bästa starten på livet är det viktigt att se till så att allting är på sin plats och att man redan från början har den perfekta utrustningen för ens hund. Även om man dock har alla de perfekta prylarna så behöver man den rätta kunskapen för att inte hamna på fel väg. Nedan ska vi tala lite mer om hur man kan se till så att ens hund är i toppform.

Hur man kan hjälpa hunden att må bättre

Trots att det självklart aldrig är meningen kan det vara svårt att motstå en valpblick som ber om mat, men viljan att alltid ge sin hund vad han eller hon vill ha kan ha väldigt negativa konsekvenser. Tyvärr ser man i dagsläget alltfler hundar som lider av övervikt och detta beror helt enkelt på att de får mat fortare än de kan bränna dessa kalorier. Just därför ska vi nedan tala lite lätt om olika tips och tricks som man kan ta hjälp av för att se till så att ens bästa vän mår bra och förblir frisk. Om man eftersöker ytterligare information kan man alltid besöka https://langgrubban.se/5-tips-pa-hur-du-far-hunden-i-form/ för att läsa mer.

1. Låt hunden ta del av en uppskattad aktivitet

Alla hundar har sin egen lek som de själv uppskattar. Om man exempelvis tar en titt på just Golden Retrievern älskar denne hund att kasta sig ut i vattnet och simma tills ingen energi finns kvar. Att just låta ens hund simma kan vara väldigt krävande för hunden och därför ett perfekt sätt att se till så att ens fyrbenta vän inte går upp i vikt. Om man därefter exempelvis tar en titt på Labradoren så älskar dessa hundar att apportera och blir säkerligen väldigt glada om man kastar iväg en boll som de kan hämta tillbaka.

2. Låt hunden följa med när du själv tränar

Kanske är man ute och springer för att se till så att man själv håller sig frisk eller så tar man en cykeltur lite då och då. Varför inte göra det här träningspasset roligare genom att ta med sig sin fyrbenta vän? Hunden kan exempelvis springa bredvid cykeln när man cyklar eller så kan man jogga tillsammans om man ändå var på väg ut på en joggingtur. Allting blir roligare när man har sin fantastiska hund vid sin sida.

3. Börja träna agility

Hundagility är en väldigt rolig aktivitet som inte passar alla hundar, men för de som är intresserade blir det ett ”bonding-moment” mellan ägare och hund. Under agilityträningen springer man bredvid sin hund medan han eller hon hoppar genom ringar, tar sig genom tunnlar och hoppar över höga hinder.